مجله علمی تفریحی بیبیس
0

دانلود کتاب مواد بیواکتیو مواد غذایی

بازدید 478
  • عنوان کتاب: Food Bioactive Ingredients
  • نویسنده: Seid Mahdi Jafari
  • حوزه: مهندسی تغذیه
  • سال انتشار: 2021
  • تعداد صفحه: 481
  • زبان اصلی: انگلیسی
  • نوع فایل: pdf
  • حجم فایل: 12.4 مگابایت

امروزه، ترکیبات زیست فعال، به عنوان مولکول های زیستی کاربردی، در مواد غذایی و دارویی استفاده می شوند، زیرا ارزش افزوده ای از نظر خواص سلامتی ارائه می دهند. به عنوان مثال، ترکیبات فنلی یک دسته رایج از مولکول‌های عملکردی هستند که فعالیت‌های بیولوژیکی خاصی را نشان می‌دهند (به عنوان مثال، خواص آنتی اکسیدانی). علاوه بر این، کاروتنوئیدها، توکوفرول‌ها و پپتیدها نیز جزو آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند که ممکن است کاربرد بیشتری داشته باشند، زیرا می‌توانند خواص حسی (رنگ، طعم و غیره) را هنگامی که در فرمول‌های غذایی جاسازی می‌شوند، بهبود بخشند. رایحه ها، طعم ها و رایحه ها دسته دیگری از مواد شیمیایی هستند (بیش از 22000 مولکول منفرد)، مانند آلکان ها و آلکن ها با زنجیره کوتاه (با یا بدون اکسیژن، نیتروژن یا گوگرد)، الکل ها، استرها، کتون ها و اسیدهای آلی. این املاح آلی مسئول بوهای معمولی در گیاهان، میوه‌ها، قارچ‌ها و حیوانات هستند که در پروتکل‌های ساخت بسیاری از غذاها، نوشیدنی‌ها، خوراک‌ها، اقلام مراقبت شخصی، عطرها و محصولات خانگی و سایر محصولات تجاری نقش دارند. جالب توجه است که چنین مواد غذایی را می توان در محصولات طبیعی (مانند میوه ها، سبزیجات)، محصولات جانبی و فرآورده های جانبی (مانند ضایعات، فاضلاب ها) و آبگوشت های تخمیری یافت. با این حال، جداسازی چنین موادی از بسترهای اصلی یک چالش بزرگ است زیرا بسیاری از ترکیبات دیگر نیز در ماتریکس موجود هستند و استخراج و خالص‌سازی را پیچیده‌تر می‌کنند. در این مرحله، فناوری‌های غشایی به‌عنوان یک مسیر جداسازی امکان‌پذیر برای استخراج مورد اشاره قرار گرفته‌اند، زیرا از یک مانع فیزیکی انتخاب‌کننده پرم برای انجام جداسازی میکرو/ماکرومولکول‌ها از سیستم‌های پیچیده استفاده می‌کنند. بسته به نوع غشاء و فرآیند، این فناوری ها می توانند با موفقیت خالص سازی و غلظت انواع مولکول های زیستی را انجام دهند. استفاده از تکنیک های غشایی به طور بالقوه به چنین کاربردهای جداسازی پیچیده و سختی گسترش یافته است زیرا مزایای متعدد آنها از جمله:
• تقاضای کم انرژی
• نرخ جداسازی/بازیابی بالا
• عدم تخریب مولکول های حرارت پذیر
• افزایش مقیاس آسان
• پارامترهای عملیاتی ساده
• بهره وری بالا (به عنوان مثال، شار نفوذ)
• بدون نیاز به فازهای اضافی

Today, bioactive compounds, as functional biomolecules, are employed in food and pharmaceuticals since they offer an added value in terms of health properties. As an example, phenolic compounds are a common category of functional molecules that display specific biological activities (e.g., antioxidant properties). Additionally, carotenoids, tocopherols, and peptides are also among the natural antioxidants, which may present a further application since they can improve the sensory properties (color, taste, etc.) when embedded into food formulations. Aromas, flavors, and fragrances are another category of chemicals (>22,000 individual molecules), such as short-chain alkanes and alkenes (with or without oxygen, nitrogen, or sulfur), alcohols, esters, ketones, and organic acids. These organic solutes are responsible for typical odors in plants, fruits, fungi, and animals, which are involved in the manufacture protocols of many foods, beverages, feeds, personal care items, perfumes, and household products, among other commercial products. Interestingly, such food ingredients can be found in natural products (e.g., fruits, vegetables), by-products and co-products (such as wastes, wastewaters), and fermentation broths. However, the separation of such ingredients from the original substrates is a great challenge since many other compounds are also contained in the matrix, making the extraction and purification more complex. At this point, membrane technologies have been pointed out as a feasible separation pathway for extraction since they use a physical perm-selective barrier to perform the separation of micro/macromolecules from complex systems. Depending on the membrane type and process, these technologies can successfully carry out the purification and concentration of a variety of biomolecules. The use of membrane techniques has been potentially extended to such complex and tough separation applications due to their multiple advantages such as:
• Low-energy demand
• High separation/recovery rates
• No degradation of thermolabile molecules
• Easy scale-up
• Simple operating parameters
• High productivity (i.e., permeation fluxes)
• No additional phases needed

این کتاب را میتوانید بصورت رایگان از لینک زیر دانلود نمایید.

Download: Food Bioactive Ingredients

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاه شما توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیشتر بخوانید